Brine o svojima i kad nije gradonačelnik: Ante Sanader zaposlio šefa mladeži HDZ Kaštela

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

DENIS IVANOVIĆ, predsjednik mladeži HDZ-a Kaštela i tamošnji gradski vijećnik, novi je zaposlenik Splitsko-dalmatinske županije.

Primljen je nakon natječaja za fotografa, za kojeg su mnogi posumnjali da je namješten čim se objavio. Skepsa se pokazala opravdanom. 

Viša iz Londona, što to ima veze kad nije srednja?!

Prijavilo se devet kandidata, sedam ih je odmah otpalo zbog neodgovarajuće spreme, uključujući i renomiranog splitskog fotografa, koji je zahvaljujući diplomi Više fotografske škole u Londonu predavao u Srednjoj obrtničkoj školi u Splitu, istoj onoj koju je završio Ivanović. Umjesto za predavača, Županija se odlučila za učenika. 

Takve su, naime, bile propozicije natječaja, obrazložili su. Poznatiji kolega imao je peh jer od srednje stručne spreme ima odgojno-obrazovni smjer. Viša škola uopće mu nije valorizirana. Kad nije srednja. Baš jednostavno.

Nestala konkurencija

U drugi krug natječaja prošli su tako Ivanović i još jedna kandidatkinja koja, eto iznenađenja, uopće nije pristupila testiranju. U nedostatku konkurencije, povjerenstvo Županije za provođenje natječaja nije se imalo za koga drugog odlučiti do za (svog) Ivanovića.

Upitno je i što će županu Anti Sanaderu fotograf na plaći. Odakle odjednom tolika potreba za namještenikom koji će za pet tisuća kuna neto, raditi ono što su iskusni profesionalci po narudžbi dosad znatno jeftinije radili? Ili je Županija odjednom toliko intenzivirala svoj posao da im zaista treba netko samo za fotografiranje?

Sve je više-manje jasno, kao što je bilo jasno čim se natječaj oglasio. Župan Sanader, očito je to, čak i kad više nije gradonačelnik Kaštela, revno brine o svojim probranim kadrovima. Natječaj je raspisan reda radi, da nitko ne prigovori, a rezultat kao da uopće nije bitan.

Povremeno i dodatno, uz punu plaću?!

Premda sa natječajem nema veze, pitali smo i Krunu Peronju, šefa Splitsko-dalmatinskog HDZ-a za mišljenje. "Ne znam ništa konkretno, trebalo bi pitati župana koji promiče zapošljavanje, ali ne sumnjam da se radi o najboljima od najboljih, kao i dosad kad je HDZ u pitanju", precizan je bio Peronja.

Na svom novom radnom mjestu, Ivanović će, prenosimo tekst natječaja, povremeno dodatno obavljati poslove snimanja foto, video i audio materijale te njihove obrade u prezentaciji i izvješćivanju rada upravnih odjela Županije. Povremeno i dodatno, a plaća ide... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara