Britanac nestao na Mljetu, potraga traje već dva dana

Britanac nestao na Mljetu, potraga traje već dva dana
Ilustracija: Pixsell/Hrvoje Jelavic

POTRAGA za nestalim 61-godišnjim britanskim turistom na otoku Mljetu ušla je u drugi dan, no Britanac još nije pronađen, izvijestio je pročelnik HGSS-ove stanice Dubrovnik Marijo Begić. 

Potvrdio je kako se nestali Britanac prije početka potrage javio porukom, ali u njenom sadržaju nije bilo informacija korisnih za potragu. "Nažalost, informaciju smo dobili prilično kasno. Reakcija je bila u najbržem mogućem roku, ali dojava je stigla prilično kasno“, izjavio je Begić.

Naveo je da su u potrazi angažirana četiri potražna tima s 45 ljudi, četiri potražna psa i dva drona. U noćnoj potrazi korištene su i termovizijske kamere, a u nedjelju ujutro, dok je vjetar bio povoljan, i helikopter. 

Potraga do 3 ujutro

Objasnio je kako je područje potrage određeno pomoću lokacije mobitela, a riječ je o najvišem vrhu otoka Mljeta, Velikom Gradu iznad mjesta Babino polje. "Angažirana su sva raspoloživa sredstva na terenu, kolege iz stanica Dubrovnik, Makarska, Orebić, Split te iz BiH, kao i zapovjedno vozilo iz Gospića", rekao je Begić ističući da se u ponedjeljak očekuje dolazak novih ekipa iz drugih stanica. Na terenu su i policija, vatrogasci, a Nacionalni park Mljet nam osigurava hranu i smještaj“, izjavio je Begić.

Subotnja potraga trajala je do 3 sata iza ponoći, u nedjelju je počela u 6 sati ujutro.

 Vrlo je vruće i teren je jako zahtjevan za pretraživanje, naveo je pročelnik dubrovačkog HGSS-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara