Britanka optužena da je lagala da je silovana, suđenje naglo prekinuto

Britanka optužena da je lagala da je silovana, suđenje naglo prekinuto
Foto: EPA

POČELO je suđenje devetnaestogodišnjoj Britanki koja je navodno lagala da ju je silovalo više muškaraca, piše Daily Mail. 

Sumnjiči ju se za lažno prijavljivanje silovanja, a neki od njih su je za vrijeme čina snimali bez dozvole. 

Promjena iskaza

Tri muškarca priznala su da su s djevojkom imali spolni odnos, a djevojka je tvrdila da je na isti pristala samo s jednim od njih te su je drugi potom zadržali i silovali.

U porukama skupine Izraelaca koji su planirali orgije s britanskom tinejdžericom opisani su planovi, a u njima je sudjelovalo 11 tinejdžera u dobi od 15 do 18 godina. 

"Večeras će biti iz***ana", stoji u jednoj od tih poruka. 

Jedan od njih je rekao policiji kako su s djevojkom razgovarali na "loš i agresivan način". 

Ona je prvotno tvrdila kako je pristala na spolni odnos s jednim od njih, ali su za vrijeme istog u sobu upali njegovi prijatelji i silovali je. 

Međutim, ona je promijenila iskaz i rekla kako nije silovana, a sad se protiv nje vodi proces zbog obmanjivanja javnosti. 

Suđenje naglo prekinuto 

Tijekom današnjeg suđenja počela je plakati i imala je napadaj panike. 

Suđenje je naglo prekinulo nakon što je obrana rekla da im treba vremena za proučavanje izvještaja od 34 stranice koji je sadržavao i podatke o porukama s mobitela osumnjičenih.

Njezina je odvjetnica zbog odgode suđenja tražila da joj se promjene uvjeti jamčevine kako bi se mogla vratiti kući u Veliku Britaniju prije idućeg ročišta 15. listopada. 

Sudac je taj zahtjev ipak odbio, no dopustio je da se od sada javlja policiji jednom tjedno, umjesto tri puta tjedno kao do sada. 

Odvjetnici su rekli da je djevojka u lošem stanju, da samo želi ići kući te da je zbog ovog toga što za vrijeme cijelog suđenja mora biti na Cipru izgubila mjesto na fakultetu na kojem je studirala.

"Ovo je bilo traumatično iskustvo za nju. Sam incident je bio traumatičan, a sada još i suđenje. Ne mogu zamisliti kako joj je. Silovanje se dogodilo, a nije u potpunosti istraženo", rekao je jedan od njezinih odvjetnika.

Prisiljena povući navode o silovanju?

Dodao je i da je ona ranjiva te da pati od posttraumatskog stresa te tvrdi kako je promijenila priču jer je policija vršila pritisak na nju dok je bila u krhkom stanju.

Policajac koji je svjedočio potvrdio je da su poruke od osumnjičenih zapravo dokaz da je silovanje bilo planirano.

Odvjetnici djevojke sada sudu planiraju reći da je ciparska policija provela nepotpunu istragu navodnog silovanja zbog straha da će slučaj naštetiti tamošnjem turizmu. 

Kažu i da je došlo do zlouporabe postupka jer je djevojka zapravo bila prisiljena potpisati izjavu kojom povlači navode o silovanju. 

Policija ju je ispitivala osam sati bez prisutnosti odvjetnika.

"Vršili su pritisak. Ayia Napa je mjesto na koje mnogi mladi dolaze na odmor, a ovakav bi slučaj znatno naštetio njihovom turizmu", rekao je jedan od odvjetnika djevojke za Daily Mail.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara