Britanka poginula u stampedu u noćnom klubu, dvije osobe u kritičnom stanju

Foto: London Evening Standard

U NOĆNOM klubu u Northamptonu jedna je mlada žena preminula nakon što je pregažena, a još je najmanje osam osoba ozlijeđeno u stampedu koji se dogodio nakon završetka programa, javlja BBC.

Mnoštvo studenata okupilo se u noćnom klubu "Lava & Ignite", a zbog prevelike gužve, neki su zabavu odlučili potražiti i u obližnjem klubu.

Iza tri ujutro, DJ je putem razglasa objavio kako autobusi koji voze natrag za fakultete odlaze i svi su nahrlili prema izlazu. Samo minutu kasnije oglasio se i požarni alarm koji je izazvao opću paniku, a tada je nastao kaos.

Nabila Nanfuka, 22-godišnja studentica turizma i ugostiteljstva nastradala je u nastalom stampedu. U tijeku je policijska istraga o točnom slijedu događaja, a pokušava se ustvrditi i koliko se točno studenata nalazilo u klubu čiji je kapacitet 1600 osoba.

Nesretna Nabila preminula je nedugo nakon dolaska u bolnicu, a još se dvije osobe nalaze na odjelu za intenzivnu skrb. Šest osoba primilo je pomoć zbog lakših ozljeda, a brojnim studentima pomoć je pružena na mjestu događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara