Britanska "Hanfa" stopirala trgovinu dionicama Ine na Londonskoj burzi

Britanska "Hanfa" stopirala trgovinu dionicama Ine na Londonskoj burzi

Screenshot: londonstockexchange.com

BRITANSKA "HANFA", Financial Services Authority (FSA), privremeno je zabranila trgovanje dionicama Ine na Londonskoj burzi.

Na internetskim stranicama Londonske burze je objavljena vijest o privremenoj suspenziji, a kao razlog zabrane se navodi kako "Ina nije poslala financijska izvješća od 31. prosinca prošle godine do danas".

Na Zagrebačkoj burzi blokirani od ožujka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se ne navodi do kada će trajati "privremena zabrana" trgovanja dionicama. Ininim dionicama se već mjesecima ne trguje niti na Zagrebačkoj burzi zbog zabrane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA). Oni su krajem ožujka blokirali trgovinu zbog toga što su primijetili da ih kupuju inozemni investitori pa su od Mola tražili podatke jesu li oni povezani s njima i kupuju li tajno dionice.

Mol s tim investitorima ima opcijske ugovore, odnosno mogu u bilo kojem trenutku otkupiti te dionice što bi njihov udio u Ini povećao sa 49 posto. Hanfa je prije par dana podnijela i kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba iz Ine i Mola zato što se sumnja da su koristili povlaštenim informacijama.

Prijavljeni su čelnik Uprave Ine Zoltan Aldott i Mola Zsoltan Hernadi. Nejasno je kada bi se dionice Ine ponovno mogle naći na Zagrebačkoj burzi, jer je Hanfa tražila da donesu interne akte kojim bi se zaštitile interne informacije, a koje još uvijek nisu donijeli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara