Britanski antifašisti provalili u zgradu BBC-ja

Britanski antifašisti provalili u zgradu BBC-ja

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

PROSVJEDNICI su se potukli sa policijom ispred zgrade BBC-jevog televizijskog centra nakon čega se njih oko 25 uspjelo probiti u zgradu gdje su ih ubrzo uhitili plavci.

BBC prenosi kako su se prosvjednici okupili zbog pojavljivanja u programu predsjednika Britanske nacionalne stranke Nicka Griffina. Nekoliko stotina prosvjednika se okupilo ispred zgrade BBC-ja prosvjedujući zbog davanja prostora nacionalističkom britanskom vođi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ih uhitila, a oni su samo mirno prosvjedovali

"Manji broj ljudi uspio se probiti u televizijski centar", rekao je glasnogovornik BBC-ja te dodao kako su oni ubrzo identificirani i ispraćeni iz zgrade. Glasnogovornik londonske policije izjavio je kako još nema podataka o tome da je netko uhićen u prosvjedima. Sukob prosvjednika i policije dogodio se tijekom improviziranog marša londonskom ulicom Wood Lane.

Zaštitari su otvorili vrata kako bi iz zgrade izašao automobil kada je 30-ak prosvjednika preskočilo ogradu i ušlo u zgradu. Jedan od prosvjednika koji je uspio ući u zgradu, 20-godišnji student Lukas Keudic, izjavio je kako su došli do studija u kojem se odvijala sporna debata kada se pojavila policija. Tvrdi kako su samo mirno stajali kada je policija počela uhićenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara