Britanski istražitelji identificirali napadače koji su otrovali bivšeg ruskog špijuna

Britanski istražitelji identificirali napadače koji su otrovali bivšeg ruskog špijuna
Foto: EPA/Facebook

BRITANSKI istražitelji objavili su da su identificirali napadače odgovorne za trovanje nervnim otrovom novičokom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije, prenijela je u četvrtak britanska novinska agencija Reuters pozivajući se na Press Association.

Skripal, bivši pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi koji je izdao desetke agenata britanskom MI6, i njegova kći Julija nađeni su u nesvijesti na klupi u britanskome gradu Salisburyju 4. ožujka. Uspjeli su se oporaviti od napada

Britanija je okrivila Rusiju za napad i identificirala je otrov kao novičok, smrtonosnu skupinu nervnih agensa koje je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Rusija je opetovano zanijekala bilo kakvu upletenost u napad.

>>Trovanje britanskog para: "Možda su došli u kontakt s ostacima otrova od napada na ruskog špijuna"

>>Stručnjaci objasnili kako se britanski par mogao otrovati novičokom

Britanska policija sumnjičila je nekoliko Rusa za umiješanost u pokušaj ubojstva Skripalovih i tragala je za više počinitelja, izvijestio je Press Association. "Istražitelji su sigurni da su osumnjičeni Rusi", izjavio je izvor blizak istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači su identificirani zahvaljujući nadzornim kamerama i usporedili su te snimke s podacima o osobama koje su u to vrijeme ušle u zemlju.

Proteklih tjedana britanska protuteroristička policija počela je istraživati i ubojstvo žene koja je preminula 8. srpnja, oko tjedan dana nakon što je otrovana novičokom u blizini grada Salisburyja.

>>Umrla Britanka koja je otrovana nervnim otrovom novičokom

>>Upozorenje britanske policije: Još bi lokacija moglo biti kontaminirano nervnim otrovom

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara