Britanski ministar vanjskih poslova nakon otkaza: "San o Brexitu umire"

Britanski ministar vanjskih poslova nakon otkaza: "San o Brexitu umire"
Foto: EPA

BRITANSKI ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da je podnio ostavku u vladi premijerke Therese May jer nije mogao prihvatiti njezin novi plan izlaska iz Europske unije i jer se boji da san o Brexitu umire.

Johnson je napisao na društvenoj mreži Twitter da je ponosan što je bio ministar vanjskih poslova i da odlazi tužan, objavivši kopiju svog pisma ostavke. 

"Brexit bi trebao predstavljati priliku i nadu", napisao je Johnson u pismu.

"To bi trebala biti prilika da se stvari drugačije odvijaju, da budemo žustriji i dinamičniji i maksimalno iskoristimo specifične prednosti Velike Britanije u otvorenoj globalnoj ekonomiji", naveo je.

"Zaista idemo prema statusu kolonije"

"San o Brexitu umire", stoji u Johnsonovom pismu, u kojem je također upozorio da će Britanija završiti kao kolonija EU-a.

"Zaista idemo prema statusu kolonije", napisao je bivši šef diplomacije, zagovornik čvrstog Brexita.

Britanska premijerka Theresa May suočila se u ponedjeljak s dvostrukom ostavkom u svojoj vladi, što je znak prilično velikih nesuglasica oko budućnosti odnosa Velike Britanije i Europske unije nakon Brexita.

>>Britanski ministar za Brexit podnio ostavku

>>Zbog Brexita se raspada britanska vlada, i Boris Johnson podnio ostavku

Najprije je u ponedjeljak ujutro objavljeno da je ostavku podnio ministar za Brexit David Davis, u znak prosvjeda protiv plana Therese May da zadrži uske ekonomske odnose s Bruxellesom nakon Brexita predviđenog 29. ožujka 2019.

U ponedjeljak poslijepodne ostavku je dao ministar vanjskih poslova Boris Johnson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara