Britanski turist tvrdi da je vidio Madeleine u Međugorju

DETEKTIVI koji rade na pronalaženju nestale Madeleine McCann istražuju navod britanskog  turista koji tvrdi da ju je vidio u Međugorju. Irac kaže da ju je vidio prije desetak kad je bio u najvećem marijanskom svetištu na Balkanu, javlja britanski Telegraph.

Postao je sumnjičav kad je vidio plavokosu curu u autu kako se svađa sa starijim parom tamnokose kose, za koje mu se odmah učinilo da ne mogu biti njezini roditelji. Čovjek, koji je otac šestogodišnje djevojke, a želi ostati anoniman kaže da je čuo djevojčicu kako govori na engleskom jeziku. Uzviknula je prije nego su je strpali u auto i odvezli se dalje. "Došao sam vrlo blizu njih te sam se spremao pričati s curicom kad joj je muškarac stavio ruku preko usta i ugurao je u auto," rekao je očevidac. Muškarac ju je, kaže britanski turist, strpao na zadnje sjedište i vikao na nju na njemu nepoznatom jeziku. Tad je curica zaplakala i na engleskom uzviknula da hoće svog tatu.

Irac je zapisao registarske tablice automobila Volkswagen Golf te je otišao u policijsku postaju kako bi prijavio ovaj događaj. No, tamo zbog problema s jezikom nije uspio dati cjelovitu izjavu. Svjedok je bio na praznicima u BiH sa svojom suprugom i kćerkom  i nakon povratka kući odmah je alarmirao britansku policiju i nazvao telefonski broj koji je otvorila privatna detetektivska agencija unajmljena od strane Kate i Gerry McCann da pronađe njihovo dijete.

Metodo 3, tvrtka iz Barcelona koja tvrdi da ima 100 postotnu uspješnost u pronalaženju nestale djece, kaže da istražuje navod britanskog turista.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara