Britansko ministarstvo obrane potvrdilo bliski susret putničkog zrakoplova i NLO-a blizu Heathrowa

Britansko ministarstvo obrane potvrdilo bliski susret putničkog zrakoplova i NLO-a blizu Heathrowa

PUTNIČKI zrakoplov talijanske aviokompanije Alitalia imao je, prije slijetanja na aerodrom Heathrow, bliski susret s NLO-om, otkrivaju tajni dokumenti britanskog ministarstva obrane.

Potvrda je to incidenta koji se dogodio 1991. godine pored Lydda u Kentu, a dokumente tog neriješenog bliskog susreta javnosti su dostupni u britanskom Nacionalnom arhivu. prilikom tog incidenta, pilot zrakoplova povikao je kopilotu "Pazi", nakon što je ugledao smeđi objekt, oblika rakete, kako je preletio iznad zrakoplova.

U četiri naredne godine biti će objavljeno još dvjestotinjak sličnih dosjea

Putem interneta, javnosti je na uvid dostupno devetnaest takvih sličnih slučajeva, koji su se dogodili između 1986. i 1992. godine, a tijekom četiri naredne godine javnosti će biti dostupno još dvjestotinjak sličnih dosjea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među objavljenim dosjeima, zanimljivo, nalazi se i pismo žene koja je tvrdila kako dolazi iz Sirius sistema i kojoj je svemirski brod, zajedno s dva "Spektranca" sa "Spockovim ušima", pao u Velikoj Britaniji u vrijeme Drugog svjetskog rata.

"Zbog činjenice kako je tema NLO-a omražena zbog šarlatana i luđaka, bavljenje njome gotovo da je karijerno samoubojstvo, što je zapravo prava šteta", kazao je David Clarke, NLO stručnjak sa sveučilišta Sheffield Hellam, komentirajući i kako će otkrivanje tih dosjea baciti novo svijetlo na malo poznate slučajeve susreta s NLO-ima.

"Nacionalni Arhiv napravio je odličnu stvar. Sad svatko može zaviriti u originalno izvješće i sam prosuditi o čemu se zapravo radilo", zaključio je Clarke.

B.V.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara