British Airways obustavio sve letove za Kinu zbog koronavirusa

British Airways obustavio sve letove za Kinu zbog koronavirusa
Foto: Epa/Wikipedia

AVIOKOMPANIJA British Airways obustavila je sve izravne letove do i iz kontinentalne Kine zbog izbijanja epidemije koronavirusa, priopćila je zrakoplovna kompanija.

Ova odluka aviokompanije uslijedila je nakon što je britansko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo građanima da ne putuju u tu zemlju osim u slučaju nužnosti, piše BBC.

"Obustavili smo s trenutnim učinkom sve letove prema i iz Kine. Ta je odluka donesena nakon savjeta Ministarstva vanjskih poslova da se ne putuje u tu zemlju osim u slučaju nužnosti. Ispričavamo se putnicima zbog prouzročenih neugodnosti, ali sigurnost naših korisnika i osoblja nam je prioritet", stoji u priopćenju British Airwaysa.

Sve veći broj aviokompanija smanjuje broj letova prema Kini

United Airlines otkazao je 24 leta iz SAD-a za Peking, Hong Kong i Šangaj između 1. i 8. veljače. Kompanija Cathay Pacific rekla je da će smanjiti broj letova za Kinu od 30. siječnja do kraja ožujka. Air Canada je također smanjio broj letova.

Indonezijski Lion Air rekao je da će do subote privremeno obustaviti letove prema Kini. Ruska tvrtka Urals Airlines saopćila je kako je zbog epidemije koronavirusa obustavila neke letove prema Europi koji su popularni među kineskim turistima; uključujući letove prema Parizu i Rimu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara