Brkić: Nisam se prošli tjedan čuo s Vargom

Brkić: Nisam se prošli tjedan čuo s Vargom
Foto: Hina

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a i potpredsjednik sabora Milijan Brkić ponovio je da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere "fabriciranih sms-ova" poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

"Nisam se čuo (s Vargom)", rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao", izjavio je Brkić novinarima u saboru.

"To morate pitati one koji konstruiraju i lažu, a istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati", uzvratio je na upit zašto se njegovo ime spominje u cijeloj priči.

Nije htio ponavljati izjavu danu u utorak da su "manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u".

"Rekao sam jučer sve, ne bih dodavao bilo kakve izjave, niti bilo što komentirao, pustimo institucijama da odrade svoj posao", odgovorio je novinarima.

"Ne znam, nisam upoznat s tim", kratko je uzvratio na pitanje o pisanju jednog medija po kojemu je Varga u trenutku uhićenja tražio da se zove predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Na novinarsku opasku da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio  kako su "mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime", te objasnio kako se u kampanjama, kao s Vargom, slikao i s puno drugih ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara