"Brodogradilišta ne treba privatizirati"

"Brodogradilišta ne treba privatizirati"

"HRVATSKA brodogradilišta moraju se očuvati. Prema tome ne smiju se privatizirati nego ih treba restrukturirati", kazao je danas saborski zastupnik SDP-a Ljubo Jurčić na konferenciji za novinare u Rijeci dodajući kako se preustroj mora provesti u skladu sa stanjem pojedinog brodogradilišta.

"Osim toga treba voditi računa o unutarnjem stanju u Hrvatskoj u postupku približavanja EU te o svjetskom financijskom i gospodarskom situacijom", naglasio je Jurčić predloživši da se izradi svojevrsni akcijski plan za brodogradilišta.

Radilo bi se, pojašnjava Jurčić, o dvogodišnjem planu, kada bi trebala biti okončana svjetska kriza u narudžbi brodova. Također, Jurčić je uputio i snažnu kritiku Sanaderovoj vladi naglasivši kako se sve zemlje u vrijeme svjetske financijske krize trude očuvati svoje najvažnije resurse, osim Hrvatske.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je najvažniji resurs brodogradnja", zaključio je Jurčić dodajući da ukoliko se Hrvatska i odluči na privatizaciju to bi bilo vrlo loše, budući da trenutno ne postoji ozbiljni domaći investitor u brodogradnju.

M.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara