Prekinuta potraga za nestalim Nizozemcem, pronađen kolut za spašavanje?

Prekinuta potraga za nestalim Nizozemcem, pronađen kolut za spašavanje?

Foto: FaH

JUTROS oko 10 sati brodovi su prekinuli potragu za 61-godišnjim nautičarem koji je jučer pao u more s jedrilice kod otočića Jabuke. Lučki kapetan Davor Vidan kazao nam je da su se povukli zbog loših vremenskih uvjeta. Nastavit će čim im to dopuste vremenske prilike, no kada bi to moglo biti, nije poznato. 

"Nažalost, loša je vremenska prognoza. Pretragu su nastavili zrakoplovi. Brodovi su se morali povući zbog velikih valova i slabe vidljivosti", kazao nam je Vidan.

Pronađen kolut za spašavanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vidan nam je potvrdio da je u moru nedaleko od mjesta na kojem se dogodila nezgoda pronađeno nešto, no nije nam mogao potvrditi da je u pitanju kolut za spašavanje kojeg je 50-godišnja suputnica bacila nautičaru kada je završio u moru.

"Nešto žuto je u pitanju, možda kao prsluk, prije nego pojas za spašavanje. Nismo još dobili fotografije, a i žena koja je bila na jedilici još nije identificirala o čemu se radi", kazao nam je Vidan.

61-godišnjak, državljanin Nizozemske, završio je u moru jučer oko 14.30 sati dok je pokušavao dignuti jedra. Motor se pokvario, a 50-godišnjakinja je pomoć uspjela dozvati tek nakon dva sata. S jedrilice su je pokušali evakuirati helikopterom, no to je propalo. Jedrilica je na koncu otegljena do Maslinice na Šolti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara