Broj mrtvih porastao na 154: Od ozljeda preminula 31-godišnja putnica Spanairovog aviona

Broj mrtvih porastao na 154: Od ozljeda preminula 31-godišnja putnica Spanairovog aviona

NOĆAS je od ozljeda zadobivenih u padu Spanairovog aviona preminula još jedna osoba, 31-godišnja Maria Luisa Estevez Gonzalez. Tako se ukupan broj poginulih u madridskoj tragediji povećao na 154 žrtve.

Antonio Burgueno, ravnatelj bolnice u koju su žrtve smještene, izjavio je kako su ostali pacijenti zasad dobro, stanje im se ne pogoršava i oporavljaju se.

Samo 53 identificiranih

Dosad su identificirane tek 53 žrtve, pa forenzičari od rodbine uzimaju DNK uzorke kako bi mogli identificirati i ostalih sto žrtava.

Rodbina je još uvijek ogorčena, i zbog identifikacije ali i zbog premalo informacija o nesreći. "Lažu nas! Izgubio sam dvoje djece i unuka. Prošla su tri dana a još mi ništa nisu rekli o tome zašto su poginuli. Ne želim da se u ovo uključi politika. Ja želim rješenje, objašnjenje. Ako nisu mogli spriječiti ovo što se dogodilo neka sada pronađu objašnjenje" - izjavio je ljutiti, žalosni i ogorčeni Javier Nunez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljica Kim Tate sjedila točno na mjestu gdje se avion prepolovio i prošla s lakšim ozljedama

30-godišnja Kim Tate sjedila je u šestom redu, točno na mjestu na kojemu se avion prepolovio, pa je ispala iz aviona i nije zadobila niti jednu opeklinu. Ima slomljenu nogu i problema s plućima, no oporavit će se tvrde liječnici.

"Ne možemo vjerovati da je preživjela. Izgleda kao da je doživjela teži pad s bicikla" - rekao je njen brat za Sunday Mirror.

Većina preživjelih u avionu sjedjela je u njenoj blizini, tako i najmlađi preživjeli šestogodišnji Ricardo, no njegova sestra koja je sjedila pokraj njega nažalost nije preživjela.

H.A.
Foto: El Mundo/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara