Brojni azilanti koji trenutno žive u Njemačkoj već su bili deportirani

Brojni azilanti koji trenutno žive u Njemačkoj već su bili deportirani
Ilustracija: EPA

TISUĆE tražitelja azila koji žive u Njemačkoj već su bili deportirani ili su dobrovoljno napustili zemlju prije nego su se vratili te ponovno zatražili azil, prema izvješću lista Welt am Sonntag.

Do 30. listopada 2019. u Njemačkoj je bilo 4916 tražitelja azila koji su već ušli u zemlju dvaput od 2012. te su tada ili deportirani ili su otišli dobrovoljno, a nakon toga ponovno su se vratili i zatražili azil treći put, napisao je list citirajući podatke njemačke vlade.

Neki su pokušali više od pet puta

U Njemačkoj su 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. 

Prema njemačkom saveznom statističkom uredu, u tu je zemlju u razdoblju između 2010. i 2018. tražeći utočište došlo 1,78 milijuna ljudi.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila u Europi uključujući i uvođenje procedure u kojoj bi se provelo inicijalno ispitivanje migrantskih zahtjeva za zaštitom prije nego što uđu u Europu.

On je prije nekoliko tjedana najavio strože granične kontrole, kao odgovor na kontroverzni ponovni ulazak vodećeg člana libanonskoga klana Miri u Njemačku.

Ibrahim Miri deportiran je u Libanon u srpnju nakon što je osuđen za organizirani narkokriminal, no potkraj listopada ponovno je došao u Bremen.

Nakon toga opet je deportiran potkraj listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara