Brucoši VERN-a pobijedili na natjecanju Business Plan Contest

DVOJICA studenata prve godine Veleučilišta VERN', pobijedili su na ovogodišnjem natjecanju Business Plan Contest (BPC) studentske udruge eStudent. Sedmeročlani žiri sastavljen od profesora fakulteta, poduzetnika i predstavnika equity fondova najboljim poslovnim planom u finalu natjecanja potencijalnih poduzetničkih pothvata proglasio je onaj Mate Rimca i Daria Šafarića sa VERN'-a.

Pobjednički poslovni plan temeljio se na osnivanju tvrtke koja bi proizvodila već patentirane Rimčeve proizvode kao što je njegova čarobna rukavica. Uz veliku čast i prestižnu nagradu, pobjednici su za prvo mjesto dobili i 15.000 kuna. VERN'-ovi brucoši ovim putem su još jednom dokazali visoku razinu kvalitete obrazovanja koju dobivaju na Veleučilištu i potvrdili da VERN' na najbolji način aktivno sudjeluje u stvaranju za tržište spremnih stručnjaka.

Business plan contest (BPC) je renomirani međunarodni projekt koji se provodi na najpoznatijim poslovnim školama diljem svijeta, a namijenjen je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija koji se žele upoznati sa osnovnim poduzetničkim znanjima i vještinama. Ovo je druga godina za redom da udruga organizira natjecanje u pisanju poslovnih planova u kojemu mogu sudjelovati svi studenti Zagrebačkog Sveučilišta, a najbolji planovi mogu se pretvoriti u prave poduzetničke projekte te su nagrađeni iz bogatog nagradnog fonda.

Ove godine na Business Plan Contest se prijavilo 193 studenata, od kojih se 80 natjecalo sa 26 poslovnih planova sa 20 fakulteta Zagrebačkog sveučilišta. Planovi su morali biti napisani na standardiziranom predlošku poslovnog plana i predani do 1. lipnja.

Studentska udruga eStudent osnovana je s ciljem povezivanja najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu i najboljih poduzeća koja posluju u Republici Hrvatskoj. Osnovala ju je grupa studenata i asistenata smatrajući da studentima mogu osigurati dodatna znanja i vještine koja će im biti od velike pomoći u budućem profesionalnom životu. Cilj joj je uz pomoć gospodarstvenika i djelatnika Fakulteta najboljim studentima, ključnim figurama i nositeljima budućeg razvoja, pružiti izvannastavnu izobrazbu sa svrhom stvaranja potpune i konkurentne radne snage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara