Bujanec, Jutarnji i Hrgarek optužili Milanovića: "Tražio je mito od 15.000 kuna mjesečno"

Bujanec, Jutarnji i Hrgarek optužili Milanovića: "Tražio je mito od 15.000 kuna mjesečno"

Foto: Jutarnji list

JUTARNJI list na današnjoj naslovnici donosi vijest o tome kako je Zoran Milanović prijavljen DORH-u jer je tražio da se njegovom prijatelju Igoru Kneževiću kroz fiktivne ugovore isplaćuje 15.000 kuna mjesečno.

Mladen Hrgarek, vlasnik agencije Madison, predsjednika SDP-a je prijavio DORH-u zbog sumnji na pranje novca.

Zagrebački tužitelji odbacili su tu prijavu, a vlasnik PR agencije Madison, razočaran takvom odlukom, sada navodno od glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana traži reviziju postupka.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Milanović je Hrgareku produženje ugovora sa agencijom Madison uvjetovao mjesečnim isplatama Kneževiću.

Milanović prao novac preko agencije Madison?

Sporni aspekt financiranja proizlazi iz činjenice kako je novac koji se plaćao Madisonu bio proračunski novac, odnosno novac koji je SDP dobio u sklopu državnog financiranja političkih stranaka.

Pranje novca utoliko bi se sastojalo u tome da je Milanović navodno kroz Madison i preko Kneževića izvlačio novac.

"Igora Kneževića poznajem 30 godina i tvrdnje da mi je plaćao skijanja su uvredljiva podmetanja. Ne da nisam utjecao na Mladena Hrgareka, nego s njim nisam nikad ni razgovarao o Kneževiću", kazao je Milanović za vrijeme policijskog razgovora o optužbama.

SDP za Jutarnji list nije htio komentirati cijeli slučaj.

Optužbu je prvi plasirao osuđeni narkodiler i šovinist Velimir Bujanec, kojemu je bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić u srijedu kazao da je Milanović na policiji dao iskaz oko optužbi koje ga terete da je kriv za koruptivne aktivnosti "teške" oko 300.000 kuna.

Hrgarek za Index: Iskaz je iscurio iz institucija koje su se njime bavile

Mladen Hrgarek za Index je kasno sinoć komentirao kako on svoje iskaze nije dao medijima, već, kaže, institucijama pravne države.

"Očito je da je cijela priča iscurila iz institucija u kojima sam ja odgovarao na pitanja", rekao je Hrgarek i time potvrdio točnost navoda da je na temu Milanovića bio u situaciji davati iskaze.

No na konkretna pitanja o detaljima iskaza, podnošenju prijave i daljnjem tijeku postupka više je puta odgovorio prilično uvjerljivom isprikom što zbog privatnih okolnosti trenutno nije u mogućnosti pričati na tu temu.

"Što su me pitali, to sam odgovarao, a s novinarima uopće nisam razgovarao, niti sam to želio", ponovio je šef agencije Madison.

Madison godinama radio za SDP

Podsjetimo kako je agencija Madison godinama radila za SDP. Tako je otkriveno da direktorica Madisona Zinka Bardić kao savjetnica premijera Milanovića nije volontirala već je SDP plaćao Madisonu. Bardić je radila kao savjetnica premijera, a dobivala plaću u tvrtki.

Bardić je to i sama priznala potvrdivši da je Madison za njen posao savjetovanja mjesečno ispostavljao fakturu SDP-u.

Za vrijeme dok je Bardić bila savjetnica Milanovića, klijenti Madisona, o čemu je Index opširno izvještavao, bili su česti poslovni partneri države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara