Bukvić: Policija u graničnom incidentu postupila zakonito

HRVATSKI policajci su tijekom prekjučerašnjeg incidenta na hrvatskoslovenskoj granici postupili u potpunosti opravdano i u skladu sa zakonom, ustvrdio je danas zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić.

"Policijsko postupanje bilo je u potpunosti zakonito, a opravdano su upotrijebljena i sredstva prinude", kazao je Bukvić na današnjoj konfernciji za novinare u Ravnateljstvu policije. Dodao je da se nakon incidenta policijsko vodstvo potanko upoznalo sa svim detaljima i ocijenilo da nema potrebe na teren slati unutarnju kontrolu radi utvrđivanja mogućih nezakonitosti.

Hrvatska policija privela je u srijedu 12 slovenskih državljana, među kojima i nekoliko čelnika Slovenske pučke stranke, koji su u Hrvatsku ušli sporednim putem nedaleko graničnog prijelaza Plovanije. Slovenci su zaustavljeni kada su ponovno zaobišli službeni granični prijelaz pokušavajući izaći iz Hrvatske. Pri pokušaju legitimiranja odbili su policajcima pokazati dokumente, nakon čega su privedeni i neko vrijeme zadržani u policijskoj postaji u Bujama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je događaj izazvao brojne političke reakacije na slovenskoj i hrvatskoj strani, a zabrinutost je izrazila i Europska komisija.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara