Bulić: Sindikat u "Viktoru Lencu" bio glasnogovornik uprave

PREDSJEDNIK Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ocijenio je danas u Rijeci da je Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) u brodogradilištu "Viktor Lenac" do sada djelovao kao glasnogovornik Uprave tvrtke te da nije napao Upravu kada je to trebalo.

Bulić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je SMH, posebno istaknuvši njegova povjerenika Damira Bačinovića, podupirao "megalomanske investicije Uprave" i da je davao nekorektne izjave o drugim brodogradilištima na Kvarneru u trenucima kada su ona bila u krizi.

Bulić je ocijenio kako je "nespojivo da Bačinović bez reakcije stoji uz tadašnjeg predsjednika Uprave Viktora Lenca Damira Vrhovnika dok ovaj okružen policijom prijeti radnicima koji nisu dobili plaće dva mjeseca".

Govoreći o vatrogastvu u Hrvatskoj, Bulić je ocijenio da je ono u katastrofalnom stanju. Rekao je da je Sindikat Istre i Kvarnera upozoravao da jedinice lokalne samouprave neće moći financirati vatrogasne postrojbe te na lošu tehničku opremljenost tih postrojbi. Ustvrdio je da bi štete od požara bile daleko manje da je Vlada riješila ta dva problema.

Zbog toga je Vlada izravno odgovorna, kazao je Bulić, zaključivši kako je neprimjereno da članovi Vlade sada "obilaze i razgledavaju štete od požara u predizborne svrhe".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara