Bulj: Hrvatski branitelji su lovina bez zaštite, proganja ih se kao zvijeri

Bulj: Hrvatski branitelji su lovina bez zaštite, proganja ih se kao zvijeri

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

UHIĆENJE deset bivših pripadnika HVO-a u BiH izazvalo je brojne reakcije u Hrvatskoj. Mostov Miro Bulj smatra kako nije dovoljno da predstavnici najviših državnih institucija izraze samo zabrinutost.

"[TUŽNO JE DA PREDSTAVNICI NAJVIŠIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA RH SMATRAJU DA JE DOVOLJNO IZRAZITI ZABRINUTOST ZBOG UHIĆENJA HRVATSKIH BRANITELJA I DRŽAVLJANA RH U BiH]

Uhićenjem državljana RH u BiH, koji su branili svoj dom, potvrđuje da su Hrvatski branitelji bez zaštite, lovina na otvorenom lovištu. Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije vođene od završetka Domovinskog rata i ono najgore potvrda nefunkcioniranja sigurnosnih službi.

Republika Hrvatska, kao i svaka ozbiljna država treba državnički pristupiti problemu uhićenja branitelja u BiH ,,kako kome padne na pamet", Ovim uhićenjima ugrožena je sigurnost svih državljana RH, Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH i samim tim i nacionalna sigurnost RH.
Iz dosadašnjeg iskustva, neozbiljno je i nedržavničku pozivati se na svjetlom obasjanu EU i izražavati zabrinutost dok se Hrvatski branitelji nakon 21 godinu od završetka rata proganjaju kao zvijeri....

Da nije tužno bilo bi smiješno", napisao je Bulj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara