Bulj presreo Vučića: "Kad ćeš u hrvatsku Glinu?"

Bulj presreo Vučića: "Kad ćeš u hrvatsku Glinu?"

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

ZANIMLJIV susret dogodio se oko 16 sati na Gornjem gradu. Srpskog predsjednika Aleksandra Vučića na ulici je presreo Mostov zastupnik Miro Bulj i pitao ga kad će u hrvatsku Glinu.

>> UŽIVO NA INDEXU Vučić se i kod Kolinde i kod Plenkovića zadržao puno duže nego je bilo planirano

Bulj je time aludirao na poznati Vučićev govor iz 1995. godine kad je, tada kao Šešeljev pomoćnik, govorio kako u taj grad pod okupacijom pobunjenih Srba nikada neće doći "ustaška vlast".


Bulj je rekao da ga je sreo dok je izlazio iz sabora.

"On je huškao na granice Velike Srbije, neka se ispriča ljudima. Prvo se mora ispričati svojim sunarodnjacima, hrvatskim građanima i braniteljima srpske nacionalnosti", rekao je Bulj za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vučić se, kaže Bulj, okrenuo nakon par metara.

"On se okrenuo, nešto mi rekao, nisam čuo", kaže Bulj.

"Ja sam samo stao, policajci su bili okolo, ja sam tu naišao. Pitao sam ga ono što bi bilo normalno da ga se pita, trebali su ga to pitati predsjednica i premijer. On je huškao ljude da pucaju po svojim susjedima, on je bio desna ruka četničkom vojvodi Šešelju", priča Bulj.

"Izgledao je ljutito, išao je dalje. Kad će u Glinu da ponovi onaj govor iz 1995. Nitko od nas nije išao u Niš. Pitao bi ja njega to u facu da mogu, ali ne mogu doći do njega. Kad sam ga vidio da ide od tamo, morao sam reagirati", rekao je Bulj.

"Rekao sam mu što me tišti", dodao nam je na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara