Bulj sutra ne smije na sjednicu Sabora

Bulj sutra ne smije na sjednicu Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U BURNOJ saborskoj raspravi o zaključku saborskog Odbora za Ustav i Poslovnik da nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma, zastupnik Mosta Miro Bulj je zbog povrede Poslovnika i dobacivanja iz klube udaljen sa sjednice u dvostrukom trajanju, pa tako više ni danas, ni u četvrtak neće moći sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.

Ponavljajući tvrdnje da su kontrolne liste provjere potpisa za raspisivanje referenduma uništene i da Most nije mogao dobiti uvid u potpise, Bulj je unatoč upozorenjima predsjedavajućeg, potpredsjednika sabora Milijana Brkića, nastavio dobacivati ministru uprave Lovri Kuščeviću iz klupe te je nakon opomene i oduzimanja riječi dobio i mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

"Udaljavam vas s plenarne sjednice do kraja današnjeg dana", izrekao je mjeru Bulju predsjedavajući Brkić.

Udaljenje u dvostrukom trajanju

No Bulj je nastavio dovikivati kako se ne poštuje volja građana pa je udaljen sa sjednice sabora i za četvrtak.

"Izričem vam udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju za današnji i sutrašnji dan. Molim vas, napustite plenarnu dvoranu", rekao mu je potpredsjednik sabora Brkić.

Nakon stanke Nikola Grmoja (Most) najavio je za sutra dolazak u Ministarstvo uprave kako bi dobio uvid u kontrolne liste.

Ranije večeras ministar uprave Lovro Kuščević, istaknuo je u srijedu u saboru da kontrolne liste provjere  potpisa za raspisivanje referenduma, dviju građanskih inicijativa nisu uništene, već se čuvaju u elektronskom obliku u APIS-u, a zastupnicima Mosta rekao je da bezočnim lažima i obmanjujući javnost pokušavaju doći do političke vidljivosti i pozornosti hrvatske javnosti.

"Određeni zastupnici pokušavaju doći do političke vidljivosti koju nisu u stanju dobiti temeljem dobrih kvalitetnih zakonskih prijedloga i rješenja, temeljem nečega što su napravili za svoju sredinu ili državu, pa s najbezočnijim lažima pokušavaju doći do pozornosti i obmanjuju hrvatsku javnost", kazao je Kuščević braneći u ime vlade zaključak saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma.

Istaknuo je da apsolutno nikakav dokument vezan za dvije referendumske inicijative nije uništen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara