Bundesbank godinama menadžerima gradila vile na račun poreznih obveznika

NJEMAČKA savezna banka (Bundesbank) je godinama na račun poreznih obveznika svojim menadžerima gradila i kupovala skupocjene vile, objavljuje dnevnik "Handelsblatt" u izdanju od utorka.

Bivši predsjednici Savezne banke Karl Otto Poehl i Hans Tietmayer potvrdili su navode medija po kojima su od svog poslodavca kupili luksuzne nekretnine daleko ispod tržišne vrijednosti. Time je izravno smanjena dobit banke koja se prelijeva u državni proračun.

Ured za odnose s javnošću Njemačke savezne banke je potvrdio da je središnja banka "u pojedinim slučajevima" za predsjednike i članove poslovodnog odbora prilikom preuzimanja dužnosti kupovala i gradila vile "ako u blizini nije bilo prikladnih nekretnina". Bivši predsjednik Poehl je izjavio da je "dio tradicije" da Njemačka središnja banka, čije je dobit državno vlasništvo, za svoje vodstvo osigurava "prikladne nekretnine". Vodeći ljudi su ostajali u vilama i nakon isteka mandata ili prelaska na drugo radno mjesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski odbor Bundestaga je najavio "rasvjetljavanje slučaja".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara