Bura na Prisavlju se ne stišava: "Prilog o Vukovaru na HTV-u je tendenciozan i zlonamjeran"

Foto: Arhiva

VIŠE od dva tjedna prošlo je otkada je na HTV-u emitiran prilog novinara Hrvoja Zovka o tome kako je Franjo Tuđman odbio 1991. apele zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba da omogući evakuaciju civilnih stanovnika, uključujući i veliki broj djece, a bura na Prisavlju izazvana prilogom se ne stišava.

Nakon što su novinaru Zovku neopravdano počeli prijetiti sa svih strana, od šefova na HTV-u do Miroslava Tuđmana koji mu je tada zaprijetio i tužbom, danas su burnu reakciju na prilog iznijeli i članovi Programskog vijeća HRT-a.

Za HRT-ove vijećničke moralne vertikale prilog je "tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje". A vijećnici su čak i Upravi HRT-a poslali pisano upozorenje i zatražili očitovanje. U upozorenju su pisali o poštivanju nacionalnih interesa i pridonošenju poštovanju domoljublja.

Zanimljivo da baš oni pozivaju na domoljublje, dok su s druge strane vukovarski branitelji stali u obranu novinara Hrvoja Zovka zahtijevajući od medija da se napokon iznese istina o ratu u Vukovaru.

Osim što pojedinci imaju problema s istinom, Franju Tuđmana i dalje se tretira poput svete krave u ovoj državi bez mogućnosti da se objektivno sagledaju njegov lik i djelo.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara