Bura ograničava promet na autocesti Zagreb-Split

ZBOG jake bure, dionicom autoceste A1, Zagreb-Šestanovac, od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok, dionicom Jadranske magistrale, (D8) Bakar-Sveta Marija Magdalena smiju voziti samo osobna vozila.

Podsjetimo, jučer je orkanska bura koja je postizala brzinu i do 130 kilometara na sat, blokirala promet prema Jadranu, kao i trajektnu plovidbu. Danas su vremenske prilike nešto bolje.

Tako je nakon ograničenja prometa isključivo na osobna vozila, Paški most od 7.40 sati otvoren je  za sve skupine vozila, izvještava HAK.

Dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do čvora Delnice, zabrana važi za vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Magla smanjuje vidljivost u većem dijelu Posavine i Slavonije, a HAK posebno ističe dionicu autoceste A3, Ivanja Reka-Velika Kopanica. Zbog radova, dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do čvora Oštrovica vozi se dvosmjerno, i to sjevernim kolničkim trakom.

Iz Rijeke prema Zagrebu nije moguć izlazak s autoceste na čvoru Oštrovica prema Krku i Crikvenici, kao ni ulazak na autocestu u smjeru Zagreba.

Na graničnom prijelazu Macelj promet teretnih vozila pojačan je na izlasku iz zemlje, izvještava HAK. Zbog bure, katamaran na liniji Mali Lošinj-Rijeka je u prekidu.

Foto: HAK

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara