Burno na Trnju, iz Hrvatskih voda objašnjavali ljutim građanima da oni nisu nadležni

Burno na Trnju, iz Hrvatskih voda objašnjavali ljutim građanima da oni nisu nadležni
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

NA TRNJANSKOM nasipu u Zagrebu održana je burna konferencija za novinare Hrvatskih voda na kojoj su ljutiti građani Trnja kojima je voda ušla u domove dočekali predstavnika Hrvatskih voda Zorana Čavlovića.

Čavlović tvrdi kako su građani samo trebali nazvati Centar 112 i Hrvatske vode koje bi vodu ispustile. Dodaje kako se ta voda u normalnim okolnostima ne smije ispuštati, jer je zagađena.

>> Trnjanin koji je priveden jer je digao branu: Morali su me pustiti, internet je gorio

Glasnogovornica Hrvatskih voda kaže da se ustava Kuniščak koristi za obranu od poplave, dok se u ovom slučaju radilo o oborinskim vodama, koje su u nadležnosti lokalne samouprave i Vodoopskrbe i odvodnje.

Nitko ih nije zvao, dodaje, a zbog neovlaštenog upravljanja ustavom podnijeli su prijavu policiji, javlja HTV.

No, jučer su iz Gradske uprave Grada Zagreba priopćili da oni nisu nadležni, već Hrvatske vode. Gradska uprava naglasila je kako Hrvatske vode održavaju taj objekt.

Građani nisu bili zadovoljni odgovorom - pitaju tko će biti kriv ako se ponovi ista situacija. 

Podsjetimo, Tihomir Blagus je zajedno sa svojim susjedima s Trnja u petak kasno navečer, kada je pala ogromna količina kiše, provalio u objekt ustave odvodnog kanala Kuniščak i ručno podigao branu zbog čega je voda iz poplavljenih dvorišta i ulica otekla u Savu. Zbog toga ga je privela policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara