Bush će sudjelovati na summitu APEC-a u Tajlandu

AMERIČKI predsjednik George W. Bush potvrdio je u ponedjeljak da će sudjelovati na summitu zemalja pacifičke Azije u Bangkoku unatoč prijetnjama o mogućem terorističkom napadu koji je pripremao terorist Hambali, uhićen prošli tjedan, izjavio je tajlandski premijer.

"Razgovarao sam telefonski s predsjednikom Bushom koji mi je zahvalio i rekao da cijeni suradnju Tajlanda u rušenju terorizma te dodao da želi doći ovamo", rekao je premijer Thaksin Shinawatra novinarima.

Potvrdio je da će Tajland učiniti najviše što može kako bi zajamčio sigurnost summitu Foruma za gospodarsku suradnju Azije i Pacifika (APEC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pomoćnik američkog državnog tajnika Richard Armitage je u nedjelju izjavio da je summit APEC-a još uvijek pod prijetnjom terorističkog napada unatoč uhićenju Hambalija.

Thaksin je kazao da je atentat, koji je bio u pripremi, imao za cilj američke interese u Tajlandu i dodao da su Hambalijeve pristaše zabilježile moguće američke mete kao i mjesto održavanja summita.

Tajlandski je premijer istaknuo da je uhićenje Hambalija, operativnog šefa organizacije Jamaah Islamiyaha i bliskog suradnika Osame bin Ladena, šefa al Qaede, omogućilo potpuno uništavanje te mreže unutar Tajlanda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara