Bush obećao pomoć Africi u borbi protiv AIDS-a

AMERIČKI predsjednik George W. Bush u subotu je obećao pomoć Africi u njezinoj hrabroj borbi protiv AIDS-a te je pozvao Kongres da potpuno financira njegov plan vrijedan 15 milijuna dolara za borbu protiv te bolesti.

U svom zadnjem zaustavljanju u sklopu petodnevne turneje po pet afričkih zemalja, u Nigeriji, Bush se također osvrnuo i na regionalne sukobe obećavši da će Washington i dalje ostati uz svoje prijatelje i saveznike kako bi se što prije okončali ti ratovi.

No, američki je predsjednik naglasak ipak stavio na AIDS, bolest koja "predstavlja najveću opasnost s kojom je Afrika suočena".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je potreba za pomoći velika jer 30 milijuna ljudi u Africi ima AIDS, a među njima je gotovo tri milijuna djece mlađe od 15 godina.

Bush bi u subotu poslije podne s nigerijskim predsjednikom Olesegunom Obasanjom trebao razgovarati o mogućnosti da SAD pridonese sa svojim postrojbama u većinski mirovnim snagama u Liberiji.

Bush je kazao da će se priključiti naporima da se ojača krhko primirje i okonča liberijski građanski rat, ali da čeka mišljenje američkih vojnih stručnjaka prije nego odluči hoće li u Liberiju poslati vojnike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara