BUSH OPTIMIST DA ĆE VS UN-A NAMETNUTI SVOJE ODLUKE IRAKU

Američki predsjednik George W. Bush rekao je u četvrtak američkim mornarima kako vjeruje da će Vijeće sigurnosti Ujedinjenih Naroda nametnuti svoje odluke Iraku.

Govoreći mornarima u mornaričkoj bazi Mayport u Floridi, Bush je kazao kako Vijeće sigurnosti ´sada treba odlučiti ima li odlučnosti da nametne svoje rezolucije´ o razoružanju Iraka.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih Naroda će u petak saslušati izvješće glavnih inspektora iračkoga oružja Hansa Blixa i Mohameda ElBaradeia o dosadašnjem tijeku inspekcije.

´Optimist sam da će Vijeće sigurnosti UN-a biti doraslo svojim odgovornostima i ovoga puta osigurati provođenje onoga što je reklo Sadamu Huseinu da mora učiniti´, rekao je Bush.

Vjerujem da slobodne zemlje neće dopustiti da Ujedinjeni Narodi izblijede u povijesti kao ´neučinkovit, beznačajan debatni klub´, istaknuo je on.

Najveća opasnost za Sjedinjene Države i svijet u ratu protiv terorizma su odmetnički režimi koji nastoje doći do ili posjeduju kemijsko, biološko i nuklearno oružje. Ovi režimi mogu takvo oružje upotrijebiti za ucjenju, teror, masovna ubojstva, a mogu ga dati ili prodati svojim terorističkim saveznicima, kazao je američki predsjednik.

Bush je naglasio kako će u slučaju rata s Irakom Sjedinjene Države imati potporu saveznika i većine članica NATO-a.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara