Bush optužen za vođenje nepotrebnog rata protiv Iraka

Bush optužen za vođenje nepotrebnog rata protiv Iraka
VODEĆI američki oporbeni političar optužio je u četvrtak predsjednika Georgea W. Busha da je Amerikance prisilio na nepotreban rat u Iraku, a predsjednikova zamjenika Dicka Cheneya, ministra obrane Donalda Rumsfelda i njegova zamjenika Paula Wolfowitza proglasio je "ratnom osovinom".

Demokratski senator Edward Kennedy je kazao da je Bush iskoristio strah koji je zavladao nakon napada 11. rujna i "iskrivio istinu kako bi opravdao rat koji bi mogao postati jednom od najgorih pogrešaka u više od dvije stotine godina američke vanjske politike".

"Administracija i većina u Kongresu su našu zemlju doveli u opasnost i ne zaslužuju drugi mandat u Bijeloj kući ili kontrolu u Kongresu", rekao je senator u govoru u Washingtonu pod okriljem Centra za američki napredak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kennedy je optužio Bushovu administraciju da je vođena "ideologijom pod svaku cijenu", uključujući, istaknuo je, i "iskrivljavanje istine".

"Da su Kongres i američki narod znali cijelu istinu, Amerika nikada ne bi krenula u rat", dodao je.

Zamjenika predsjednika Dicka Cheneya, ministra obrane Donalda Rumsfelda i njegova zamjenika Paula Wolfowitza je proglasio "ratnom osovinom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara