Bush palestinskim čelnicima: "Uništite teroriste"

AMERIČKI predsjednik George W. Bush u utorak je pozvao palestinsko vodstvo "da raspusti i uništi" palestinske terorističke organizacije, ističući svoje zadovoljstvo krhkim primirjem koje vlada između Izraela i tih organizacija.

"Mir je dobrodošao, kao i činjenica da nema mrtvih", kazao je Bush novinarima u Crawfordu, u Teksasu, gdje provodi godišnji odmor.

"Ali konačno rješenje, a ono bi prema mom mišljenju moglo uskoro doći, je da se onesposobe oni koji smatraju da su ubojstva najbolji pristup rješenju vrlo teške situacije na Bliskom istoku. Tako ćemo doći do mirnog rješenja krize na Bliskom istoku", dodao je američki predsjednik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Palestinske vlasti moraju nastaviti surađivati sa SAD-om i onima koji su zainteresirani za raspuštanje terorističkih organizacija", nastavio je Bush.

On je te izjave dao u trenutku kada bi se palestinski premijer Mahmud Abbas u Gazi trebao sastati s čelnicima radikalnih palestinskih skupina. Glavna tema razgovora trebao bi biti održanje proglašenog prekida vatre.

Abbas bi trebao uvjeriti čelnike Hamasa i Islamskog džihada da poštuju prekid vatre od 29. lipnja, koji je ugrožen nedavnim samoubilačkim napadima u kojima su poginula dva izraelska državljanina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara