Bush potpisao zakon protiv neželjenih e-mailova

AMERIČKI predsjednik George W. Bush potpisao je  zakon koji bi trebao spriječiti da Amerikanci primaju neželjene komercijalne email poruke.

Zakon je usvojio američki Kongres početkom mjeseca, a njime se stavlja izvan zakona slanje neželjenih e-mail poruka koje oglašivači upućuju dnevno na desetke milijuna internet adresa kako bi prodali svoje proizvode ili usluge.

Neželjene e-mail poruke su pravi problem za Amerikance. Procjenjuje se da više od polovice prometa elektronskom poštom u SAD-u otpada na neželjene poruke.

Prema novom zakonu potrošači mogu izabrati da ne primaju netražene e-mail poruke, a pošiljatelji koji ne budu poštovali njihovu odluku mogu se suočiti s kaznama, čak do pet godina zatvora u posebnim okolnostima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon također osigurava zaštitu od neoznačenog pornografskog materijala koji stiže elektronskom poštom.

Njime se također potiče američko Savezno trgovačko povjerenstvo, koje se bavi zaštitom potrošača, da uspostavi popis e-mail adresa Amerikanaca koji ne žele primati netražene komercijalne elektronske poruke.

Sličan popis već je uspostavljen za Amerikance koji se žele zaštiti od druge moderne komunikacijske nevolje, neželjenih telefonskih komercijalnih ponuda ili reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara