Bush prvi put priznao "pogrešne procjene" oko Iraka

Bush prvi put priznao "pogrešne procjene" oko Iraka
AMERIČKI predsjednik George Bush prvi je put u četvrtak priznao da je pogrešno procijenio poslijeratne okolnosti u Iraku, objavio je New York Times.

U članku se citira Bush koji je tijekom polusatnog razgovora rekao kako je "pogrešno procijenio kakve će biti okolnosti" u poslijeratnom Iraku.

No ipak je ustvrdio da je 17-mjesečna pobuna "nenamjerna nuspojava" brze pobjede protiv snaga Sadama Huseina, kaže se u članku.

Times kaže i kako Bush nije želio dodatno pojasniti što je pošlo po krivu u okupaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema podacima Pentagona, od invazije je u Iraku poginulo 969 američkih vojnika, od kojih 828 nakon 30. travnja 2003. Uz to je još 6.690 američkih vojnika ranjeno, većina tijekom okupacije.

Od ostalih tema, Bush je govorio o pitanjima nuklearnih ambicija Sjeverne Koreje i Irana, rekavši kako neće žuriti s određivanjem krajnjih rokova nego će nastaviti vršiti diplomatski pritisak.

"Uvjeren sam da će to vremenom djelovati - u svakom slučaju se nadam da će djelovati", rekao je Bush za diplomatski pritisak kako prenosi NYT.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara