Bush vodi prema prvim televizijskim predviđanjima

Bush vodi prema prvim televizijskim predviđanjima
AMERIČKI predsjednik George W. Bush preuzeo je vodstvo na američkim predsjedničkim izborima nakon zatvaranja birališta u nekoliko američkih saveznih država, prema predviđanjima američkih televizijskih postaja koja ih temelje na izlaznim anketama i početnim izbornim rezultatima.

Prema izvješćima nakon zatvaranja birališta u prvim državama Bush je dobio republikanska uporišta, savezne države Georgiju, Indianu i Kentucky s 34 izbornička glasa, dok je Kerry dobio demokratsko uporište Vermont, javili su CNN, ABC i NBC.

Kentucky je dao Bush 11 glasova izbornika, Indiana 8, dok je Vermont podupro Kerryja s 3 izbornika, javile su televizije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pobjedu na američkim izborima potrebno je osvojiti 270 izbornika od ukupno 538 koliko ih ima Izbornički koledž.

Očekivalo se da će Bush dobiti u Georgiji, Indiani i Kentuckyju koje je osvojio i na prošlim izborima 2000., jednako kao što se za Kerryja očekivalo da pobijedi u Vermontu.

U druge dvije države, Virginiji i Južnoj Carolini, u kojima se prednost davala Bushu i koje su također zatvorile birališta u 19.00 sati rezultati su pretijesni da bi se za sada moglo proglasiti pobjednika, javile su televizije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara