Butković: Svi trebaju biti sretni i ponosni zbog početka gradnje Pelješkog mosta

Butković: Svi trebaju biti sretni i ponosni zbog početka gradnje Pelješkog mosta
Foto: Hina

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da zbog početka gradnje Pelješkog mosta svatko treba biti sretan i ponosan, a nije želio komentirati najavu predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će podnijeti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

"Nije to moj nivo", rekao je Butković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na pitanje kako komentira činjenicu da je Bakir Izetbegović najavio pokretanje dvije tužbe zbog početka gradnje Pelješkog mosta.

Butković je rekao da je danas počela gradnja Pelješkog mosta i da svi trebaju biti sretni i ponosni što je to konačno krenulo.

"Znate koliko se o tom mostu pričalo, koliko je bilo pokušaja da to sve skupa krene. Nakon što smo osigurali bespovratna sredstva i u prisustvu premijera Andreja Plenkovića potpisali ugovor o gradnji Pelješkog mosta, taj postupak ide, a ostalo neću komentirati", rekao je Butković.  

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ranije je ocijenio da je početak gradnje Pelješkog mosta "flagrantno kršenje suvereniteta" Bosne i Hercegovine te je najavio kako će stoga biti poduzeti odgovarajući koraci pred međunarodnim institucijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara