Čačić: Ako izbori budu između 16. listopada i 27. studenoga to će biti prekasno

Foto:Nenad Dugi (Cropix)

"NIJE POZNAT datum izbora, ali mogao bi biti između 16. listopada i 27. studenoga ove godine. Ako tako bude to bi moglo biti prekasno", rekao je danas predsjednik HNS-a Radimir Čačić govoreći o aktualnoj situaciji. Naime, kako je najavio, u slučaja pada HDZ-a nakon parlamentarnih izbora,  u budućoj vladi sudjelovat će četiri stranke od čega će dvije biti SDP i HNS.

"Predsjednik najveće stranke biti premijer, a predsjednik strateškog partnera potpredsjednik vlade", rekao je danas Čačić. Također otkrio je i dio programa buduće vlade najavljujući snižavanje kamatnih stopa koje bi išlo ne molbama prema bankama, nego upravljanjem financijskim resursom.

"Tri četvrtine financijskih tokova u zemlji u rukama države, a oni mogu završiti u rukama našega bankarskog sustava u vlasništvu stranih partnera ili u nečijim drugim pod nekim drugim uvjetima", rekao je Čačić dodajući da je to zapravo odgovorno upravljanje novcem hrvatskih građana. Novoj vladi prioritetni cilj bit će novih 200.000 radnih mjesta izgubljenih u mandatu sadašnje vlade. Za to je dao rok od četiri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara