Čačić: HDZ će izgubiti, s izbornom krađom ili bez nje

Foto: Nenad Dugi / Cropix
PROTUZAKONITOM, protuustavnom i bezočnom krađom nazvao je Radimir Čačić namjeru HDZ-a da u zadnji čas prekroji izborne jedinice. Šef HNS-a je, međutim, uvjeren da izborni inženjering neće ni najmanje pomoći vladajućoj stranci.

"HDZ će izgubiti, s krađom ili bez nje. No, to značajno ugrožava završetak pregovora s Europskom unijom do lipnja, što je ionako već upitno", rekao je Čačić u razgovoru s novinarima na okruglom stolu Političke akademije HNS-a.

"Fer i poštenje nisu termini koji se mogu spominjati u istoj rečenici s HDZ-om. A nažalost, ni zakonitost ne može s tom strankom ići u istu rečenicu. HDZ će na izborima biti potučen do nogu", oštar je bio Čačić.

Njegova stranačka kolegica Vesna Pusić novinarima je potvrdila da je premijerku Jadranku Kosor uspjela "dovući" u Sabor. Kosorica će 8. travnja prisustvovati sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, na kojoj će biti i Ivo Josipović, ali i oporbeni stranački čelnici. Dio je to Pusićkinog plana o političkom primirju, koje je šefica HNS-a predložila kako bi svi zajedno pokušali dati sve od sebe da se pregovori s EU završe do 21. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara