Čačić o "smeću iz HSP-a", Tadić o "majmunu Čačiću"

Čačić o "smeću iz HSP-a", Tadić o "majmunu Čačiću"
HNS-ovac Radimir Čačić i HSP-ovac Tonči Tadić žestoko su se popodne verbalno sukobili na saborskom hodniku, izmijenivši pritom nimalo pristojne epitete, poput "smeće jedno" i "majmune".

Svađu je novinarima prijavio prilično uzrujani Tadić, navodeći kako je sukob zabilježila kamera Nove TV, a što je potvrdila novinarka te televizije.

Do svađe je došlo sasvim slučajno, dok je Čačić odgovarao novinarki Nove TV, koja ga je, među ostalim, pitala i kako komentira informacije da Državno odvjetništvo vodi predistražne radnje zbog cestogradnje i za razdoblje u kojem je on bio ministar u bivšoj Vladi.

Čačić joj je na to uzvratio protupitanjem zašto Državno odvjetništvo ne vodi istragu protiv premijera Ive Sanadera, prozvavši pritom nju i ostale novinare da se boje vlasti.

"Otvoren sam za razgovore o bilo čemu, ali ne pristajem na klevete", izjavio je, po novinarkinoj priči Čačić i, ugledavši na hodniku Tadića, dodao da na klevete pogotovo ne pristaje kada ga "blate smeća iz HSP-a".

Čuvši Čačićevo dobacivanje, Tadić mu je prišao i pitao ga koga to naziva smećem, na što mu je HNS-ovac ponovio da misli na "smeća iz HSP-a".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majmune jedan obični, ti si smeće", uzvratio mu je HSP-ovac, a Čačić vratio istom mjerom - "ti si majmun!".

Potom se Tadić, kako je izjavio novinarima, okrenuo i otišao, poručivši da će javnost imati priliku svađu vidjeti večeras na Novoj TV.

Čačićeva verzija događaja, kako su rekli u Klubu zastupnika HNS/PGS-a, može se očekivati nakon završetka sjednice Kluba.

Kandidat za predsjednika države s potporom HSP-a Slaven Letica izjavio je nedavno da je bio kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i da mu je pokazao više od 90 centimetara debeli spis o kako je rekao Letica "Čačićevim malverzacijama u cestogradnji".

Državno odvjetništvo potvrdilo je jučer da već dulje vrijeme ispituje navodne nezakonitosti vezane uz izgradnju autocesta.

"...Državno odvjetništvo ne bavi se poslovnom politikom koju su bivša Vlada i njezin ministar Radimir Čačić vodili prilikom gradnje autocesta, već samo provjerava nezakonitosti koje su mogle štetiti državi", izjavio je Hini zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara