Čačić za "Nezavisne novine" o koridoru 5C

UKOLIKO dobije koncesiju, Hrvatska je spremna izgraditi 350 km autoputa kroz BiH za tri do pet godina, izjavio je banjolučkim Nezavisnim novinama hrvatski ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić.

Hrvatski ministar podsjeća da je hrvatska Vlada prezentirala Bosni i Hercegovini svoja iskustva te u pismu o namjerama za sudjelovanje u izgradnji koridora 5C izrazila spremnost da sa sedam do devet milijuna američkih dolara bespovratno financira izradu minimuma projektne dokumentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zemljopisni oblik Hrvatske i BiH potpuno jasno ukazuje da taj koridor integrira dvije zemlje, a u Hrvatskoj povezuje dva kraka, istočni i južni. O međunarodnim aspektima da i ne govorimo - dakle nama je od vitalnog interesa da se ovaj projekt realizira" izjavio je Radimir Čačić.

On i ovom prilikom zagovara transparentni međunarodni natječaj, i dodaje da Hrvatska svoje tvrtke u mogućem javnom natječaju može poduprijeti državnim jamstvima, poreznim olakšicama, subvencijama na kredite i drugim poticajnim mehanizmima.

Hrvatska također nudi svoje znanje u ovakvim poslovima, bonitet , iskustvo, reference i ugled na međunarodnom financijskom tržištu, izjavio je ministar javnih radove, obnove i graditeljstva u vladi Republike Hrvatske Radimir Čačić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara