Čajkovci: Đurđa Adlešić sa Stožerom za obranu obiteljskih gospodarstava

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Đurđa Adlešić ocijenila je danas da Zakon o poljoprivrednom zemljištu nije dobar i da ga treba mijenjati kako bi prednost pri raspodjeli imala obiteljska gospodarstva.

Svrha je ostaviti ljude na zemlji i dati zemlju domaćim ljudima, a to se ne može bez izmjene Zakona, rekla je potpredsjednica Sabora u Čajkovcima, nedaleko od Slavonskog Broda, gdje se sastala s članovima Stožera za obranu interesa obiteljskih gospodarstava,.

Zauzela se za širu raspravu o izmjenama tog zakona u koju bi se uključile sve seljačke udruge i poljoprivedni proizvođači kako bi do jeseni prijedlog bio spreman za saborsku raspravu.

Predsjednik Stožera za obranu interesa obiteljskih gospodarstava Ivo Kotarac podsjetio je da su Čajkovčani 16 dana prosvjedovali nezadovoljni odlukom matične općine Vrpolja o raspodjeli državne zemlje u njihovu selu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prosvjedovat ćemo opet ako ne dođe do izmjene Zakona. Čajkovci nemaju industriju i turizam, nego isključivo poljoprivredu, i ne želimo izgubiti nijedan od 600 hektara zemlje u našemu mjestu", rekao je Kotarac.

Kad je riječ o izmjeni Zakona, potporu Stožeru dala je i novoosnovana udruga "Nezavisni hrvatski seljaci", koja je, po riječima njezina predsjednika Mate Mlinarića, "zamišljena kao krovna udruga koja bi lakše ostvarivala kontakt s Vladom u rješavanju svih bitnih problema sela i seljaka".

(Hina) xvruž ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara