Čakovec: Počinje suđenje optuženom za ubojstvo policajca

Pred sudskim vijećem Županijskog suda u Čakovcu kojim predsjedava sudac Rajko Kipke u utorak, 19. kolovoza, počet će suđenje Marselu Budimiru iz Zagreba optuženom da je 12. veljače ove godine u Nedelišću počinio kazneno djelo razbojništva u poslovnici Varaždinske banke i u bijegu ubio policajca Željka Murka.

Uporabom vatrenog oružja od djelatnika banke optuženik je uzeo 311.213,59 kuna. U tijeku bijega od policije dolaskom u šumu zvanu Dobšina Graba nedaleko od mosta na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu ubio je policajca Željka Murka a pokušao je ubiti policijskog djelatnika Stjepana Balića.

U daljnjem bijegu dolaskom do vikend kuće Mirka Špicara iz Nedelišća uz uporabu vatrenog oružja zatražio je da ga Špicar osobnim automobilom odveze iz okruženja čime je počinio kazneno djelo otmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema optužnici Marsel Budimir sumnjiči se za teško ubojstvo, teško ubojstvo u pokušaju, razbojništvo i otmicu.

Kako je nedugo nakon tragedije izjavio županijski državni odvjetnik Daroslav Mesarov, optuženi Budimir je već ranije planirao zločin što potvrđuje da se koristio ukradenim automobilom strane registracije, sredstvima za maskiranje i pripremljenim mljevenim paprom kako bi onemogućio djelovanje pasa tragača.

U vrijeme traženja pritvora za Marsela Budimira županijski državni odvjetnik izjavio je da je, nakon razbojništva u prethodno smišljenom bijegu od redarstvenih vlasti krajnje uporno i beskrupulozno, ne prezajući ni od teškog ubojstva policajca te plivanja preko riječnog kanala u bitno nepovoljnim zimskim vremenskim uvjetima, Budimir nastojao ostati nedostupan tijelima državne vlasti.

To je prvi slučaj iz anala crne kronike da je u Međimurskoj županiji ubijen policajac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara