Čakovec: Podignut istražni zahtjev zbog ubojstva trudnice

ZAMJENICA županijskoga državnog odvjetnika u Čakovcu Sonja Šraj Slovenc izvijestila je danas novinare da je podignut istražni zahtjev u slučaju Damira Talana (20) osumnjičenoga da je 20. siječnja ove godine u mjenjačnici Lotus u Prelogu ubio djelatnicu Gordanu Fic (25) iz međimurskog sela Dragoslavec.

Po riječima zamjenice državnoga odvjetnika, Damir Talan iz Donjeg Martijanca u susjednoj Varaždinskoj županiji utemeljeno je osumnjičen za teško ubojstvo iz koristoljublja.

Gordana Fic bila je u petom mjesecu trudnoće kad je nemilosrdni ubojica u nju ispalio pet metaka - dva u glavu i tri u prsa nakon čega je iz mjenjačnice Lotus otuđio veću količinu stranog i domaćeg novca u protuvrijednosti 270.000 kuna.

Ni policija niti državno odvjetništvo nisu se očitovali kako su uhitili Damira Talana no iz povjerljivih izvora bliskih policiji doznaje se da je uhićen nakon što je u Ludbregu mijenjao ukradene dolare. Mjenjačnica u kojoj je dio opljačkanog novca mijenjao Talan bila je pod video nadzorom a i novčanice su bile obilježene.

Zbog jednog od najtežih kaznenih djela Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu zatražilo je pritvor nad Damirom Talanom. Predviđena kazna za spomenuto kazneno djelo je od osam godina zatvora do dugotrajnoga što podrazumijeva i maksimalnu kaznu od 40 godina robije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara