Canjuga nositelj svih lista HND-a i prvi na listi u 1. izbornoj jedinici

PREDSJEDNIK Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND) Zlatko Canjuga nositelj je svih lista HND-a na parlamentarnim izborima i prvi je na listi u 1. izbornoj jedinici u Zagrebu.

Canjuga je istaknuo da ne želi bježati iz Zagreba gdje mu je prebivalište, bez obzira na snagu protukandidata u prvoj izbornoj jedinici.

"Želim osjetiti sportsko natjecanje, a jedini od svih političara znam kako se igra liga prvaka", rekao je Canjuga na današnjoj konferenciji za novinare HND-a.

HND-ovi izborni kandidati pojavit će se u 1.,2.,3.,4.,6.,7., i 10 izbornoj jedinici.

HND se zalaže za smanjenje poreza, revitalizaciju gospodarstva korak po korak, za socijalnu sigurnost, za smanjenje Vlade za osam ministarstava, za bezrezervni ulazak RH u EU, te - za nacionalizaciju privatizirane imovine na način na koji je privatizirana u vrijeme HDZ-a, a koju bi država potom ponovno ponudila na privatizaciju.

Canjuga je istaknuo da su većina HND-ovih kandidata novi ljudi koji do sada nisu bili politički aktivni, a stranačku kampanju će voditi pod geslom "Tiha snaga", jer je to, pojasnio je Canjuga, pozicija samozatajnih hrvatskih građana.

Smatra da je za građane i HND bitno prijeći, kako je rekao, "granicu slobode", odnosno izborni prag od pet posto glasova.

Dodao je da HND nije za neučinkovite koalicijske Vlade kakve se nude Hrvatskoj, već da je za koaliciju najviše dviju stranaka, ali nije za veliku crveno-crnu koaliciju SDP-a i HDZ-a, jer bi to, smatra, bio poraz demokracije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara