Canjuga u Varaždinu: Politika velikih stranaka - politika gušenja demokracije

PREDSJEDNIK Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND) i nositelj liste u 3. izbornoj jedinici Zlatko Canjuga danas je u Varaždinu rekao da je "politika velikih stranaka politika gušenja demokracije pa je u Hrvatskoj nužan zaokret", a on se s tim u vezi nada da će u, kako je rekao, posvemašnjem stranačkom metežu birači prepoznati program slobodnog čovjeka koji nudi HND.

Iako je uvriježeno mišljenje, ocijenio je Canjuga na tiskovnoj konferenciji u Varaždinu, da u tom dijelu Hrvatske gospodarstvo stoji jako dobro, realnost je drukčija. Industrija je i ovdje devastirana, što se vidi na primjeru nekad mnogoljudnog i dobrostojećeg Varteksa, čija je budućnost neizvjesna, mišljenja je Canjuga.

HND-ov je program, rekao je, reindustrijalizacija zemlje i revizija privatizacije, "koja je poslužila za prljave obračune".

Novopečenim kapitalistima poručio je da, kako je rekao, ako ne žele progon, ispune preuzete obveze prema radnicima. On je i za obračun sa sivom ekonomijom, te s tim u vezi s legalizacijom prostitucije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je već ima, drži Canjuga, treba je svesti pod zakon kao jedan od oblika zaštite žena.

HND također, kako je rekao, "otvoreno gleda istini i stvarnosti u oči i podupire istospolne zajednice".

Canjuga je govorio i o lokalnim projektima, pa se tako HND zalaže za bolju cestovnu povezanost Varaždina i Krapine te Ormoža, Varaždina i Koprivnice kao i za gradnju nove gimanzijske zgrade u Varaždinu.

Prvi na listi HND-a Josip Samardžija rekao je da se HND zalaže za povrat radničkih odmarališta, plaću i mirovinu građanskog dostojanstva, nultu stopu PDV-a na proizvode za djecu i topli obrok radnika, nacionalizaciju privatizirane i neoporezive imovine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara