Carinici u Srbiji našli curicu umjesto kotača, vozač ima nevjerojatno opravdanje

Carinici u Srbiji našli curicu umjesto kotača, vozač ima nevjerojatno opravdanje
Fotografija nije s mjesta događaja Foto: Carina Republike Srbije

PRIPADNICI srpske carine u subotu su na graničnom prijelazu Merdare, u suradnji s policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 9-godišnje djevojčice s Kosova u Njemačku.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni kotač u Chrysleru njemačkih registracija. Njime su prema Njemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti. Otac je kod sebe imao putovnicu Kosova, a sin njemačku osobnu iskaznicu.

Vozač je rekao da se curica slučajno sakrila u auto

Njih dvojica su carinicima rekli da nemaju ništa za prijaviti. Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u prostoru za rezervni kotač pronašli devetogodišnju Albanku, čiji su dokumenti kasnije pronađeni u unutrašnjosti automobila. 

Vozač je, nakon što je djevojčica pronađena, rekao da je ona njegova nećakinja koja živi u Njemačkoj i da se slučajno sakrila u vozilo.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalnu skrb u Prokuplju, a osumnjičenima za pokušaj krijumčarenja određen je pritvor u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti privedeni nadležnom tužiteljstvu, priopćila je srpska Carina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara