Caritas pokreće akciju "Gradimo kuću mira" za pomoć iračkoj djeci

Hrvatski Caritas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu danas pokreće humanitarnu akciju "Gradimo kuću mira" radi prikupljanja pomoći za jedan dječji vrtić u ratom stradalom Iraku.

Na zagrebačkim trgovima od danas do subote, 19. travnja, bit će postavljeni štandovi s lego-kockama koje građani mogu kupiti za jednu kunu (ili više) te ih ugraditi u simboličnu "kuću mira".

"Na taj će način građani moći simbolično izraziti svoje opredjeljenje za mir i makar djelomično ublažiti posljedice ratnih stradanja djece u Iraku", kaže koordinator akcije Boris Peterlin.

Sutrašnja akcija dio je nacionalne kampanje za pomoć civilnim žrtvama rata u Iraku koju Hrvatski Caritas pokreće ovih dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nekoliko idućih tjedana Caritas će u svim poštanskim uredima i katoličkim župama u Hrvatskoj postaviti plakate s porukom "Netko te treba", koji će podsjećati građane da mogu dati svoj doprinos za pomoć stradalima.

Priloge mogu uplatiti u uredima katoličkih župa, pozivom na broj telefona 060 801 801 ili uplatom na žiro-račun broj 2340009-1100080340 uz poziv na broj 943, za Hrvatski Caritas.

Sav prikupljeni prihod proslijedit će se u Irak preko međunarodnog ureda Caritasa u Jordanu, napominje Peterlin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara