Carla del Ponte pitala Mesića "smatraju li u Hrvatskoj haške istražitelje stranim špijunima"

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izjavio je  da je u telefonskom razgovoru izvjestio glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte da Hrvatska još nije ušla u trag odbjeglom generalu Anti Gotovini, iako su provjereni svi postojeći tragovi u tom slučaju, ali i dodao da Del Ponte sada vjeruje u hrvatsku vjerodostojnost i uspjeh u rješavanju toga problema.

Predsjednik Mesić, koji je nazočio predstavljanju knjige Laurencea Reesa "Auschwitz nacisti i konačno rješenje" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, novinarima je rekao da je s Carlom del Ponte razgovarao o tijeku akcije u kojoj su aktivirane sve hrvatske obavještajne službe te u potpunosti i Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi se riješio slučaj Gotovina .

Osim toga, dodao je Mesić, glavnu hašku tužiteljicu "izvijestio sam da smo provjerili sve tragove te da sigurno imamo i rezultate, ali nismo došli na trag Anti Gotovini".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao hrvatski predsjednik, Carla del Ponte sada, nakon poduzetih navedenih akcija, sada vjeruje u uspjeh i hrvatsku vjerodostojnost u rješavanju toga slučaja.

Ipak, dodao je Mesić, Carla del Ponte očekuje da se general Gotovina pojavi pred Haškim sudom.

Predsjednik Mesić je rekao da je niječno odgovorio na pitanje koje mu je postavila Carla del Ponte "smatraju li u Hrvatskoj haške istražitelje stranim špijunima". Gospođi del Ponte sam poručio da haške istražitelje smatramo predstavnicima institucije koja je osnovana i voljom Hrvatske te da je njihova nazočnost u Hrvatskoj provođenje međunarodno preuzetih obveza, rekao je Mesić novinarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara