"Carmen" na pariškom Stade de France

ORGANIZATORIi spektakla "Carmen", koji je proteklog vikenda održan na pariškom nogometnom stadionu Stade de France, imaju razloga za zadovoljstvo jer su ostvarili dvije glavne zadaće: privukli su više od 61.000 gledatelja i postigli da gotovo svi dođu odjeveni u bijelo, čemu su "kumovale" i visoke ljetne temperature.

Bijele košulje i bluze preplavile su tribine, što je pridonijelo uspjehu projekcija, napose u završnom činu u kojemu je poigravanje bijelom bojom sugeriralo lukove arene, gdje će se Escamillo boriti s bikom, nakon što je ostavljeni i ljubomorni Don Jose ubio Carmen.

Organizatori su prije početka predstave isticali da bi 57.000 gledatelja bilo dovoljno da se opera isplati. S više od 61.000 gledatelja, Bizetova se opera potvrđuje kao prava vrijednost i najpopularnije operno djelo u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su obećali da će se potruditi kako bi ublažili, ako ne uklonili, buku s velikih prometnica A1 i A86, ali rezultat je bio slab. Snimak ptičjeg pjeva i oluje nije ostavio pravi dojam, a zvuk orkestra (Filharmonija francuskog radija pod ravnanjem Talijana Marca Guidarinija) i glasovi zbora odraslih i djece (Francuskog radija) promijenjeni.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara