Časna sestra skočila kroz prozor!

SESTRA Amalija skočila je kroz prozor u dvorište kako bi se spasila od paklene stihije koja je harala danas na krovištu Znikine kurije na Kaptolu 28, javlja Glas Koncila. Uzrok požara najvjerojatnije je nastao zbog elektroinstalacija, ali nema službene potvrde dok očevid ne bude gotov.

Nitko, pa ni sestra Amalija, nije stradao, a zahvaljujući intervenciji 23 vatrogasca vatra se nije proširila na ostale kaptolske kurije. Počelo je gorjeti oko 12.45 , najprije na tavanu kurije a zatim se vatra proširila i na sve ostale dijelove kuće, samo stotinjak metara udaljene od zagrebačke katedrale.

Bogoslovi, hvala Bogu, na feriju

Potpuno je sagorjelo krovište površine oko 200 kvadratnih metara. U 15 sati vatrogasci su još uvijek bili na požarištu i gasili preostala zgarišta. Nakon njih izašla je na teren i policija, koja će utvrditi zbog čega je došlo do požara, a kasnije će se utvrditi i šteta.

Zadnjih je godina u kuriji na Kaptolu 28 smješten dio bogoslova Nadbiskupskoga bogoslovnoga sjemeništa te njihovi poglavari i časne sestre koje vode domaćinske poslove. Kako su u tijeku ferije, bogoslovi trenutno nisu bili u kuriji, piše Glas, čija se redakcija nalazi preko puta zapaljenog sjemeništa.

A.B.
Foto: Viktor Zimmermann

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara